Biomedicin

Biomedicin er en samlet betegnelse for en række holistiske behandlingsmetoder samt for en diagnose metode, der kan afsløre helt præcist, hvilke belastninger der ligger bag et menneskes symptomer og lidelser.

Vi betragter ikke sygdom på samme måde, som vi ser på en maskine, der ikke mere fungerer som den burde, men som tegn på ubalancer, der fortæller os, at vi ikke handler eller tænker hensigtsmæssigt for os selv og vores helbred.  Vor vej til balance er derfor ikke kemisk reparation af enkeltdele, men en støtte til den helhed, som vi udgør fysisk, psykisk og spirituelt, således at de iboende evner til helhed og sunde funktioner genetableres.

 
Terapiformer indenfor Biomedicin
 
Indenfor biomedicinen anvendes en række støttende og specifikke terapier, der tilsammen udgør en helhed. Disse terapier er:
 
Støttende terapi
 
Nutrient terapi, der omfatter:    
  • Kost
  • Vitaminer/mineraler 
  • Aminosyrer
  • Enzymer
  • Essentielle Fedtsyrer
Alle næringsstoffer anvendes til at genopbygge organers og kirtlers funktionsevne, der  i forbindelse  med sygdom, mangelfuld eller skadelig kost og i perioder med stress er kommet ud af balance.  Eksempelvis kan det nævnes, at en cigaret stjæler ca. 25 mg C-vit. ud af kroppen, og da netop C-vitaminet er essentielt for forsvars-systemet, kan rygning og efterfølgende mangel betyde større udsathed for infektioner og følgesygdomme heraf.
Når organismen skal afhjælpe sygdom og stress, behøver vi større mængder vitaminer og mineraler end normalt.  I disse situationer anvendes næringsstofferne bevidst som terapi.
 
 
Specifikke terapier
  • Immunterapi
  • Symbioseterapi
  • Drænering
Disse terapiformer anvendes bl.a. til afgiftning af tungmetaller og andre forgiftninger samt til bekæmpelse af infektioner:
Specielt kodede, homøopatiserede præparater kan fortælle forsvarssystemet, hvilke ”fjender” kroppen belastes af, og derpå bekæmpe og udrense dem.  I forbindelse med denne terapi anvendes bl.a. urtetinkturer til at skylle toksinerne ud af kroppen (såkaldt ”drænering”).
 
 
Organterapi – Biomedicinens “flagskib”
 
Homøopatiserede præparater til regeneration af organer og kirtler, som er blevet trætte eller delvist sat ud af funktion, f.eks. efter brug af p-piller eller anden form for kemisk medicin.  Også skrumpe-lever og mangelfuldt fungerende nyrer kan behandles med denne metode.  Meget ofte ses nedsat funktion af hormonkirtler efter langvarig stress, og her er denne terapi helt enestående effektiv.
Et andet område, hvor organterapi anvendes hyppigt, er ved autoimmune og allergiske tilstande, idet organterapi på immunsystemets områder kan lægge sådanne overreaktioner til ro.
Eftersom Immun- og Hormonsystemerne er de allervigtigste vogtere af vores helbred, er det ikke mærkeligt, at netop denne terapi form er vores absolutte yndling.
 
 
Biomedicinsk undersøgelse og diagnosticering
 
Den biomedicinske undersøgelse og diagnosticering foregår via et pc-baseret, elektromagnetisk måleudstyr, som scanner for alle former for belastninger og årsager til symptomer og sygdomme.  ”Patienten” kobles til pc’systemet, følger med i undersøgelsen over pc-skærmen og indgår derved i et samarbejde med terapeuten, der munder ud i en forståelse for sammenhængen i problematikken.   Dette betyder almindeligvis stor motivation og et godt behandlingsforløb.
Der kan dog også gennemføres en lige så effektiv biomedicinsk analyse på en hårtot eller en blodprøve på trækpapir, dersom vedkommende ikke kan være til stede.
 
 
Diagnose og behandling
 
Diagnose og behandling kan anvendes på alle typer sygdomme og problemstillinger, både fysiske og psykiske, og på alle aldre.  Behandlingsprogrammet vil altid være helt individuelt afstemt til den enkelte person, alle remedier testes ud individuelt og tåles derfor fuldt ud af vedkommende. Der er således ikke tale om kontra-indikationer indenfor Biomedicinen.  
Alle resultater trykkes ud i en journal, som gives til vedkommende, forsynet med forklaringer.
En re-test foretages normalt efter 5-6 uger, afhængigt af tilstanden og mulighederne.
 
En konsultation vil normalt tage ca. 2 timer.